fbpx

Handige vakantietips voor bril- en lenzendragers!

Handige vakantietips voor bril- en lenzendragers!

Of je nu een brildrager of lenzendrager bent, het plannen van een vakantie kan soms wat extra uitdagingen met zich meebrengen. Maar maak je geen zorgen! We hebben een aantal handige tips verzameld om ervoor te zorgen dat je vakantie-ervaring moeiteloos en zorgeloos verloopt, of je nu een bril draagt of lenzen gebruikt. Lees verder om te ontdekken hoe je volop van je vakantie kunt genieten, terwijl je je ogen comfortabel en gezond houdt.

Neem een reservebril of extra lenzen mee

Of je nu een brildrager bent die af en toe lenzen draagt, of een lenzendrager die ook een bril heeft, het is altijd verstandig om een reservebril of extra lenzen mee te nemen op vakantie. Mocht er iets gebeuren met je hoofdbril of lenzen, dan heb je altijd een backup bij de hand. Het geeft je gemoedsrust en voorkomt ongemak als er onverwachte situaties optreden.

Bescherm je bril en lenzen tegen schade

Op vakantie kan je bril of lenzen worden blootgesteld aan verschillende risico’s, zoals stof, zand, water of intensieve activiteiten. Zorg ervoor dat je een stevig beschermhoesje of een hardcase voor je bril meeneemt om krassen en breuken te voorkomen. Als lenzendrager is het belangrijk om te voorkomen dat water of andere vloeistoffen in contact komen met je lenzen. Draag een waterdichte zwembril als je gaat zwemmen en vermijd het dragen van lenzen tijdens watersportactiviteiten.

Gebruik oogdruppels en houd je lenzen schoon

Reizen kan je ogen droog maken, vooral als je langere tijd in het vliegtuig zit. Brildragers kunnen last krijgen van droge ogen door de airconditioning. Zorg ervoor dat je oogdruppels meeneemt om je ogen gehydrateerd te houden. Voor lenzendragers is het essentieel om je lenzen goed schoon te houden. Zorg ervoor dat je voldoende lenzenvloeistof en een geschikte lenzenhouder meeneemt. Volg de aanbevolen reinigingsprocedures en vergeet niet om je handen goed te wassen voordat je je lenzen aanraakt. Benieuwd naar onze oogdruppels? Neem dan een kijkje!

Draag een zonnebril met UV-bescherming

Bescherm je ogen tegen schadelijke UV-straling door het dragen van een zonnebril met een goede UV-bescherming. Zowel brildragers als lenzendragers kunnen profiteren van het dragen van een zonnebril om hun ogen te beschermen tegen verbranding en schade op lange termijn. Kies een zonnebril die past bij je stijl en die je ogen voldoende beschermt tegen de zon. Ontdek hier ons assortiment aan zonnebrillen!

Let op bij het aanbrengen van zonnecrème

Als brildrager of lenzendrager is het belangrijk om voorzichtig te zijn bij het aanbrengen van zonnecrème. Vermijd contact tussen de zonnecrème en je lenzen of bril, omdat dit vlekken en vettigheid kan veroorzaken. Breng de zonnecrème eerst aan en wacht een paar minuten voordat je je bril opzet of lenzen in doet. Hierdoor geef je de crème de tijd om volledig in te trekken en minimaliseer je het risico op vlekken of irritatie.