fbpx

Blauw licht-filter bril

Blauw licht-filter bril

Breng je ogen tot rust

Studeer jij regelmatig achter een computer en breng je ‘s avonds veel tijd door op je telefoon of voor een scherm? Dan is een bril met blauwfilter misschien wel de oplossing voor jou!

 

Een blauwlichtfilter-bril is speciaal ontworpen om schadelijk blauw licht, afkomstig van elektronische schermen, te verminderen. Dit type licht kan namelijk negatieve effecten hebben op je ogen. Met een blauwlichtfilter-bril kun je rode en vermoeide ogen na een lange dag studeren helpen voorkomen.

Wat is blauw licht?

Hoewel het licht van je scherm niet direct blauw lijkt, is het wel degelijk zo. Blauw licht komt ook voor in natuurlijk daglicht en heeft verschillende effecten, zoals het bevorderen van alertheid. Daarom wordt het afgeraden om vlak voor het slapengaan lang naar schermen te kijken. Te veel blootstelling aan blauw licht kan echter schadelijk zijn. Het heeft een intensere impact op onze ogen dan gewoon daglicht. Hoewel de precieze schadelijkheid van blauw licht voor onze ogen nog niet volledig beken is volgens een Amerikaans onderzoek.

Wat doet een blauw licht-filter?

Een bril met een blauwlichtfilter blokkeert niet al het blauwe licht, maar filtert het grootste deel ervan uit het licht van je scherm. Hierdoor kun je comfortabeler studeren zonder je ogen te veel te belasten. Het vermindert de intensiteit van het blauwe licht, waardoor je minder last hebt van vermoeide en droge ogen na een lange studie- of werkdag achter de computer.

Wat zijn de voordelen van een blauw licht-filter bril?

Naast het verminderen van de impact van blauw licht, biedt een blauwlichtfilter-bril ook andere voordelen. Zo vermindert het lichtschittering en verbetert het contrast, wat resulteert in een scherper zicht. Dit helpt je om je beter te concentreren tijdens het studeren.

En er is nog een extra voordeel: een blauwlichtfilter-bril kan je slaapritme verbeteren! Blootstelling aan blauw licht in de avonduren kan namelijk de aanmaak van je slaaphormoon verstoren. Door het dragen van een blauwlichtfilter-bril wordt de blootstelling aan blauw licht beperkt, waardoor je gemakkelijker kunt ontspannen en beter kunt slapen na een lange studieavond.

Dus, als je je focus wilt verbeteren, vermoeide ogen wilt voorkomen en je slaapritme wilt optimaliseren tijdens het studeren, overweeg dan zeker een bril met een blauwlichtfilter. Jouw studietijd wordt er alleen maar beter van!

Interesse? Bestel hem hier !